Ilmaiset postikulut yli 90 € tilauksille!
Salmiak Studio

Materiaalit

Vintage-nahka

Vintage-nahalla tarkoitetaan nahkaa, joka on peräisin vanhoista nahkavaatteista. Nahka tulee pääasiassa 70-90-luvun nahkatakeista, joista valmistetaan Rotsi-laukkuja sekä nahkayksityiskohtia muihin laukkuihin. Vintage-nahan pienimpiä leikkuun ylijäämäpaloja hyödynnetään koruihin.

Poronnahka

Kotimaista Ahlskog tanneryn poronnahkaa käytetään ensisijaisesti rannekoruissa. Kaikkien kaksinkertaisten rannekorujen yläpuoli on glitter-poronnahkaa ja alapuoli mustaa kasviparkittua poronnahkaa. Rannekoruista jäävää leikkuun ylijäämää hyödynnetään monissa korviksissa ja kaulakoruissa.

Kasviparkittu nahka (Italia)

Esimerkiksi Box Penaali -laukut valmistetaan italialaisesta kasviparkitusta nahasta. Kasviparkittu nahka on ekologisempaa kuin tavallisemmin käytetty kromiparkittu nahka. Kasviparkittua nahkaa löytyy valikoimista tällä hetkellä mustana, konjakin sävyisenä, okrankeltaisena sekä pinkkinä vadelmana. Laukkujen leikkuusta jäävistä pienemmistä nahkapaloista valmistetaan rannekoruja sekä korviksia.

Nahkavuota pitää aina parkita, jotta siitä saadaan kestävää materiaalia. Kasviparkittu nahka parkitaan luonnonmukaisesti kasvien uutteita eli tanniineja hyödyntämällä. Niitä saadaan puiden kuorista, lehdistä, hedelmistä ja juurista.

Ylijäämänahka

Ylijäämänahalla tarkoitetaan esimerkiksi nahkaa, joka on peräisin jo toimintansa lopettaneen kotimaisen kenkä- tai laukkutehtaan varastosta (deadstock). Ylijäämänahka voi olla kasviparkittua tai yleisemmin käytettyä kromiparkittua nahkaa. Ylijäämänahalle ominaista on, että juuri sitä väriä ja laatua on saatavilla rajoitettu erä.

Pellavapuuvillakangas

Vuonna 2021 käytössä on pellavapuuvillakangasta Liettualaiselta tehtaalta. Materiaalia käytetään mm. Laatikko-reppuihin.

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram