Ilmainen toimitus yli 90€ tilauksille!
Salmiak Studio

Materiaalit

Vintage-nahka

Vintage-nahalla tarkoitetaan nahkaa, joka on peräisin vanhoista nahkavaatteista. Nahka tulee pääasiassa 70-90-luvun nahkatakeista, joista valmistetaan Rotsi-laukkuja sekä nahkayksityiskohtia muihin laukkuihin. Vintage-nahan pienimpiä leikkuun ylijäämäpaloja hyödynnetään koruihin.

Poronnahka

Kotimaista Ahlskog tanneryn poronnahkaa käytetään ensisijaisesti rannekoruissa. Kaikkien kaksinkertaisten rannekorujen yläpuoli on glitter-poronnahkaa ja alapuoli mustaa kasviparkittua poronnahkaa. Rannekoruista jäävää leikkuun ylijäämää hyödynnetään monissa korviksissa ja kaulakoruissa.

Kasviparkittu nahka (Italia)

Esimerkiksi Box Penaali -laukut valmistetaan italialaisesta kasviparkitusta pintanahasta. Kasviparkittu nahka on ekologisempaa kuin tavallisemmin käytetty kromiparkittu nahka. Kasviparkittua nahkaa löytyy valikoimista tällä hetkellä mustana, konjakin sävyisenä sekä pinkkinä vadelmana. Laukkujen leikkuusta jäävistä pienemmistä nahkapaloista valmistetaan rannekoruja sekä korviksia.

Nahkavuota pitää aina parkita, jotta siitä saadaan kestävää materiaalia. Kasviparkittu nahka parkitaan luonnonmukaisesti kasvien uutteita eli tanniineja hyödyntämällä. Niitä saadaan puiden kuorista, lehdistä, hedelmistä ja juurista.

Puhdista tarvittaessa pintanahan pintaa kostealla paperilla tai liinalla. Pinttyneempään likaan voi käyttää pintahan puhdistukseen tarkoitettuja aineita (esim. vaahto/suihkeet).

Ylijäämänahka

Ylijäämänahalla tarkoitetaan esimerkiksi nahkaa, joka on peräisin jo toimintansa lopettaneen kotimaisen kenkä- tai laukkutehtaan varastosta (deadstock). Ylijäämänahka voi olla kasviparkittua tai yleisemmin käytettyä kromiparkittua nahkaa. Ylijäämänahalle ominaista on, että juuri sitä väriä ja laatua on saatavilla rajoitettu erä.

Pellavapuuvillakangas

Vuonna 2023 käytössä on pellavapuuvillakangasta Liettualaiselta tehtaalta. Materiaalia käytetään mm. Laatikko-reppuihin.

 

Pintanahan hoito-ohje

Puhdista pintanahan pintaa tarvittaessa kostealla paperilla tai liinalla. Pinttyneempään likaan voi käyttää pintanahan puhdistukseen tarkoitettuja aineita (esim. vaahto/suihkeet). Hoida nahan pintaa muutama kerta vuodessa nahalle tarkoitetulla vahalla tai öljyllä (tärkeää, jotta nahka ei kuivu!).
Vältä kastelemasta nahkaa. Jos nahka kuitenkin kastuu, niin pyyhi/painele pinta kuivaksi paperilla tai kankaalla. Anna nahan kuivua rauhassa huoneen lämmössä kaukana patterista.

 

 

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram