Ilmaiset toimituskulut nettikaupassa syyskuun loppuun asti!

Salmiak Studio

Ostoskori on tyhjä.

Materiaalit

Vintage-nahka

Vintage-nahalla tarkoitetaan nahkaa, joka on peräisin vanhoista nahkavaatteista. Nahka tulee pääasiassa 70-90-luvun nahkatakeista, joista valmistetaan Rotsi-laukkuja ja nahkayksityiskohtia laukkuihin. Vintage-nahan pienimpiä leikkuun ylijäämäpaloja hyödynnetään koruihin.

 

Kasviparkittu nahka (Italia)

Vuonna 2021 käytössä on mustaa ja konjakin väristä kasviparkittua nahkaa, jonka alkuperämaa on Italia.
Nahkavuota pitää aina parkita, jotta siitä saadaan kestävää materiaalia. Kasviparkittu nahka parkitaan luonnonmukaisesti kasvien uutteita eli tanniineja hyödyntämällä. Niitä saadaan puiden kuorista, lehdistä, hedelmistä ja juurista.


Ylijäämänahka

Ylijäämänahalla tarkoitetaan esimerkiksi nahkaa, joka on peräisin jo toimintansa lopettaneen kotimaisen kenkä- tai laukkutehtaan varastosta (deadstock). Ylijäämänahka voi olla kasviparkittua tai yleisempää kromiparkittua nahkaa.

 

Poronnahka

Kotimaista Ahlskogin tehtaan poronnahkaa käytetään ensisijaisesti rannekoruissa. Kaikkien kaksinkertaisten rannekorujen yläpuoli on glitter-poronnahkaa ja alapuoli mustaa kasviparkittua poronnahkaa. Rannekoruista jäävää leikkuuylijäämää hyödynnetään monissa korviksissa ja kaulakoruissa.

 

Pellavapuuvillakangas

Vuonna 2021 käytössä on pellavapuuvillakangasta Liettualaiselta tehtaalta. Materiaalia käytetään mm. Laatikko-reppuihin.

crossmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram