Raanumallin suunnittelija?

ROTSI-nahkalaukut valmistuvat vintage-nahkatakeista. Jokainen laukku on uniikki ja laukun sisältä löytyy Salmiak-tuotemerkin lisäksi takin valmistajan merkki. Myös REVONTULI-laukkujen kohdalla olisi hienoa, jos voisi mainita raanun suunnittelijan, mallin nimen tai vaikka kutojan. 

leatherbag_dwine6

Laukuksi muuttuneen nahkatakin tuotemerkki – Dorby Casuals, new York.

 

Kaikki käyttämäni raanut on muinoin käsin kudottu kangaspuilla. Kutojaa on mahdoton jäljittää, mikäli en esimerkiksi ole saanut raanua omalta mummultani. Ennen kudontaa tarvitaan kuitenkin joku suunnittelemaan raanumalli. Olisikin mielenkiintoista tietää ketä on suunnitellut käyttämieni raanujen malleja. Suunnittelijan selvittäminen veisi kuitenkin kohtuuttomasti aikaa, sillä raanumallit ovat ehkä muinoin olleet käsityölehdissä, mistä ihmiset ympäri Suomea ovat kutoneet niitä usein myös soveltaen värejä oman lankavalikoiman mukaan.

revontuli_tote

Elsa Montell-Saanion suunnitteleman raanun värikäs kohta on päätynyt tähän laukkuun.

 

Yhden raanumalleista tiedän olevan Elsa Montell-Saanion suunnittelema. Montell-Saanio on Rovaniemellä vuonna 1925 syntynyt tekstiilitaiteilija. Hänen suunnittelemat raanut valmistettiin omassa Lapin raanu-nimisessä kutomossa. Lisää Elsan upeista raanuista voit lukea vaikka Karkelon Kutomon blogista.

revontuli_brown_bag

Tässä laukussa Elsa Montell-Saanion suunnitteleman raanun raitainen osa.

tote_flag2

Elsan raanumalli erilaisissa väreissä.

 

Jos näet laukuissani raanun, jonka suunnittelijan mahdollisesti tiedät tai edes epäilet tietäväsi, niin otan mielelläni informaatiota vastaan! salmiakstudio@gmail.com

Nyt voit myös äänestää raanusta tehtyä laukkua Kierrätystehtaan EkoDesign-kilpailussa. Mukana REVONTULI Arctic Red – laukku! Kilpailusta löytyy monia muitakin mahtavia tuotteita!

 

Comments are closed.